LA DOULA


Les Doules som dones amb coneixements i experiència sobre tot allò que té a veure amb la maternitat, i oferim eines que faciliten retornar a la nova mare el poder que té, pel sol fet de ser dona, per gestar, parir i criar; amb confiança, felicitat i força.

Les Doules oferim recolzament entre iguals, complicitat de dona a dona, de mare a mare. Oferim contenció afectiva i comprensió durant tot el procés de maternitat, ajudant a la dona a connectar amb el seu propi cos, amb les seves pròpies capacitats i amb els seus desitjos, perquè aquests, puguin esdevenir reals.

I també podem oferir idees i ajuda pràctica a la nova família que acaba de néixer.

Les dones que viuen en comunitat, mai no estan soles. Creixen envoltades d'altres dones, vivint així tots els processos relacionats amb la maternitat de manera normalitzada i amb referents directes; dones que han passat ja per aquestes experiències, que saben com acompanyar i què necessita la nova mare, el nouvingut i la nova família.

A la nostra societat aquesta Tribu no sol existir, i la maternitat es viu, sovint, mitificada, envoltada de falces creences, amb por, amb incertesa, amb desconeixement, i amb solitud.

La Doula, d'alguna manera, compensa la falta de la Tribu.